01-02-18: Hendrik Beelen nieuwe voorzitter Voedselbank Haaglanden

Hendrik Beelen

Hendrik Beelen

Persbericht: Voedselbank Haaglanden heeft nieuwe voorzitter.

Hendrik Beelen is de nieuwe voorzitter van Voedselbank Haaglanden. Hij volgt Dirk Rijnbeek op die lid is geworden van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Voedselbanken.

Wat doet de voedselbank?

Voedselbank Haaglanden verzorgt wekelijks 2000 voedselpakketten voor ruim 4000 mensen, waaronder 1600 kinderen. Het distributiecentrum aan de Boomaweg (Madestein) verzorgt niet alleen voedselpakketten voor mensen in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk, er wordt ook voedsel gedistribueerd aan de voedselbanken in Alphen aan de Rijn, Delft, Leiden, Westland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk, Wassenaar, Lisse, Noordwijk, Teylingen, Voorschoten en Hillegom.

140 Vrijwilligers zetten zich wekelijks voor de distributie van voedsel.

“Het is een hele eer om samen met mijn collega’s dit werk te doen. We ondersteunen niet alleen mensen die het heel krap hebben; we werken zo ook mee aan het tegengaan van voedselverspilling” aldus Hendrik Beelen.

Visie en waarden

De voedselbank viert in 2018 haar vijftienjarig bestaan. De visie is in al die jaren onveranderd en nog steeds actueel:

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Wij helpen hen door wekelijks tijdelijk te voorzien van voedsel. Samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we samen dat armoede wordt bestreden en voedselverspilling wordt tegengegaan. De voedselbank werkt samen met hulpverleningsinstellingen om haar cliënten te ondersteunen bij het heft weer meer in eigen handen te nemen.

Onze waarden:

· Iedereen werkt vrijwillig

· We verstrekken voedsel dat door ander wordt gedoneerd

· We vertrekken zoveel mogelijk gezond voedsel

· We verdelen het voedsel zo eerlijk mogelijk

· Wij zijn neutraal en onafhankelijk

· Wij zijn transparant in onze verantwoording

Hendrik Beelen is 59 jaar en woont 25 jaar in Den Haag. Hij werkt als (interim) directeur/bestuurder in gezondheidszorg.