11-08-2017: Kids Beach Day gaat definitief door!

Kids Beach Day 2017

Kids Beach Day 2017

Het was nog even spannend of we voldoende financiële middelen bij elkaar konden krijgen maar dat is gelukt: de eerste Kids Beach Day kan doorgaan! Deze vindt plaats op woensdag 20 september. Hieronder de tekst van het persbericht. En de flyer die de komende periode verspreid zal worden over een 10-tal geselecteerde uitdeelpunten. De bedoeling is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Maar eerst gaan we 20 september tot een succes maken!

Persbericht

Onvergetelijke dag voor kinderen die leven onder de armoedegrens in Den Haag en omstreken

Scheveningen/Den Haag – Eén op de negen kinderen leeft in Nederland onder de armoedegrens. De organisaties Voedselbank Haaglanden, Stichting SOVIC, Beachclub 57, The Hague Beach Stadium en Stichting Kinderfondsen Nederland hebben de handen ineengeslagen. Samen gaan ze 500 kinderen en ouders die onder de armoedegrens leven een onvergetelijke dag op het Scheveningse strand bezorgen. Op 20 september 2017 vindt de eerste editie van De Kids Beach Day plaats. Op deze dag staat samen sporten, plezier maken en gezamenlijk eten en beleven centraal. Alle activiteiten gedurende het evenement leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.

Leven onder de armoedegrens in Nederland is meer dan een gebrek aan financiële middelen. Om bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind is het belangrijk om af en toe gewoon kind te kunnen zijn zonder zorgen te hebben. De geheel verzorgde dag start met een kick-off in het The Hague Beach Stadium. Het stadion aan het Scheveningse strand is het decor voor het eerste gedeelte van het evenement. Er worden verschillende sporten beoefend onder begeleiding van professionals. Na het sporten gaan alle deelnemers met een treintje over de boulevard naar een activiteit op de Pier toe. De dag wordt afgesloten bij één van de deelnemende strandtenten aan het Zwarte Pad.

Het initiatief is vanuit de verschillende Scheveningse strandtenten en bedrijven positief ontvangen. Tijdens de dag doen er elf strandtenten aan het Zwarte Pad mee om alle deelnemers na de activiteiten op het strand een heerlijke maaltijd aan te bieden in één van deelnemende strandtenten.

Meer informatie over het evenement is terug te lezen op de website. http://kinderfondsennederland.nl/kids-beach-day/.