15-02-2017: Distributiecentrum Boomaweg kloppend hart VB Haaglanden

De Voedselbank Haaglanden mag onderussen gerust een ‘middelgroot bedrijf’ worden genoemd. Het is al lang niet meer “een paar kratjes vullen en distribueren”. Op het Distributiecentrum, aan de Boommaweg 101, is er elke dag werkdag veel activiteit. Vele (kleine en grote) eigen vrachtauto’s én grote trailers van andere Distributiecentra en leveranciers leveren daar iedere week veel goederen af. Die daarna doorgeleverd worden aan andere Voedselbanken en uiteraard -eens per week- aan onze cliënten.Gedurende de week zijn ook vele vrijwilligers actief met bv. ompakken en/of uitpakken van goederen.

Iedere week worden circa 1900 kratten (en vele koel/vries boxen) gevuld voor onze clienten met vers voedsel, aangevuld met droge kruidenierswaren. Op donderdag worden deze door heel Den Haag en Zoetermeer -met de eigen vrachtauto’s- door de vele vrijwillige chauffeurs afgeleverd aan de circa twintig uitdeelpunten. Daar worden de producten vervolgens uitgereikt aan clienten van de Voedselbank Haaglanden. Tientallen vrijwilligers (jong en oud) komen voor het vullen van de kratten en boxen op de woendagavond en donderdagmorgen in actie aan de Boomaweg. De teamspirit is dan altijd groot. (We kunnen overigens nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken). Binnen 24 uur met de inzet van vele vrijwilligers zijn de producten bij de client thuis: iedere week weer een majeure prestatie!

Op de twee foto’s hieronder: vrijwilligers ‘aan de band’. Op woensdagavond en donderdagmorgen zijn er tientallen actief om de voedselpakketten (in groene kratten) samen te stellen.

​ 

Elke week weer worden er veel goederen aangeleverd bij het Distrubutie Centrum aan de Boomaweg. Die zijn door eigen bestelbusjes opgehaald, of worden aangeleverd via grote trailers van andere Distrubutiecentra of leveranciers.

​Grote trailer van Distributiecentrum Meppel.