15-21 okt: Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken

Op 16 oktober is het Wereld Voedseldag en op 17 oktober Wereld Armoededag. Beide thema’s raken de kern van het werk van de voedselbanken. In onze missie staat vastgelegd dat wij voedsel inzamelen dat anders verspild zou worden. En dat uitdelen aan mensen die dat heel hard nodig hebben. Voedselbanken strijden zo tegen voedselverspilling. Om die reden is week 42 uitgeroepen tot de Week van de Voedselbanken.

Kijkje bij de Voedselbank
Op locaties door heel het land worden activiteiten georganiseerd of een ‘open huis’ gehouden. Wil je zien waar voedselbanken hun eten inzamelen? En hoe die kratjes worden gevuld? Wil je zien hoe we omgaan met voedselveiligheid? Ben je benieuwd wanneer je in aanmerking komt voor voedselhulp? Hiermee proberen we de drempel nog verder te verlagen en eens te komen kijken hoe het eraan toegaat bij de voedselbank.

 

 

Theaterstuk over stille armoede
Haagse theatergroep Firma MES speelt in de Week van de Voedselbanken  ‘Een avondje armoede’ in de Lourdeskerk. In het stuk zijn teksten verwerkt van A.H. J. Dautzenberg. Deze schrijver maakte als tegenpool van de Quote 500 de Quiet 500. Daarin staan verhalen van vijfhonderd Nederlanders die in stille armoede leven. Dautzenberg schreef van daaruit ook de rode draad van’Een avondje armoede’. Meer informatie op www.firmames.nl/projecten/een-avondje-armoede

Boodschappen doen voor de voedselbank
Op zaterdag 20 oktober zullen het winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer supermarktacties plaatsvinden bij Albert Heijn en Jumbo. Er zullen boodschappenbriefjes worden uitgedeeld met het verzoek een of meerdere artikelen te kopen voor de Zoetermeerse cliënten van de voedselbank. Met de actie hopen de vrijwilligers van Voedselbank Zoetermeer te laten zien dat je je niet hoeft te schamen om hulp van de voedselbank te zoeken; het kan iedereen overkomen.