12-11-16: Eerste nieuwe Fiat koel-vries bus in gebruik genomen

Op vrijdag 11 november was het dan zover: de eerste nieuwe Fiat koel-vries bus kon in gebruik worden genomen. Wethouder Baldewsingh reed de bus naar binnen in het Distributie Centrum aan de Boomaweg en overhandigde de sleutel aan de (nieuwe) voorzitter Dirk Rijnbeek.

Deze -door Blom DSW geleverde- koel-vries wagen biedt een belangrijke, en vanuit het oogpunt van voedselveiligheid noodzakelijke, uitbreiding van het vervoer van leveranciers van koel-vries produkten naar de Voedselbank Haaglanden. En vervolgens van het distributiepunt van de Voedselbank naar de uitdeelpunten waar onze cliënten hun produkten kunnen halen. Dit maakt het vervoeren van deze produkten efficiënter en vooral veiliger. De koel-vries-wagen is vrijdagmiddag feestelijk binnengereden door onze wethouder van Sociale Zaken (en werkgelegenheid, wijkaanpak en sport) Dhr. Baldewsingh. De Voedselbank heeft deze wagen kunnen aanschaffen dankzij giften van de gemeente Den Haag, het Oranjefonds, Fonds 1818, Voedselbanken Nederland, de Balije van Utrecht, uit eigen middelen en particulieren giften.

Ook is vrijdag bekend gemaakt dat uit het uitdeelpunt Leidscheveen de gelukkige prijswinnaar komt om “2 minuten gratis te winkelen” bij een Jumbo filiaal in Breda. Dhr. Rob Zandbergen (van USG People detacherings- en uitzendburo) heeft op een veiling deze cheque gekocht en geschonken aan de Voedselbank Haaglanden. We zijn hem daar heel dankbaar voor.

Voor Dhr. Dirk Rijnbeek was het een mooie dag om zich aan de vrijwilligers en genodigden te presenteren als de nieuwe voorzitter van de Voedselbank Haaglanden. Hij stelde ook twee andere nieuwe bestuursleden voor; Johan van der Does en Arjen van der Ende.

(foto: Roel van Dorsten)