23-05-2018 Filmploeg van BNN/VARA volgt Noah Zuijderwijk bij de Voedselbank

Noah Zuijderwijk

Noah Zuijderwijk

 
Noah Zuijderwijk (16 jaar oud) staat wekelijks aan de inpakband bij het Distributiecentrum Haaglanden en is bijzondere vrijwilliger. Noah is een kei in speechen en kandidaat van het tv-programma ‘Op weg naar het Lagerhuis’ van BNN/VARA. En dat gaat goed: Noah hoort bij de top-3 van Nederland. Een cameraploeg bezocht op woensdag 25 april jl. de Voedselbank om hem in actie te filmen. Op 27 mei aanstaande volgt de uitzending. 
 
Op weg naar het Lagerhuis is de grootste debatcompetitie van Nederland. Ruim 2.500 scholieren doen jaarlijks mee aan de wedstrijden en tweehonderdvijftig scholieren dongen met hun speech mee naar een finaleplaats. Noah Zuijderwijk heeft het felbegeerde plekje in de top-3 kunnen bemachtigen met zijn indrukwekkende speech. 
 
Het tv-programma zendt tijdens de finale een introductiefilmpje uit van de drie finalisten. Daarin staan activiteiten uit het dagelijks leven centraal. Aangezien Noah op woensdagavond geregeld voedselkratten vult bij het distributiecentrum vonden de opnames daar plaats. De uitzending zal een korte impressie geven (ca. 2 min) van Noah’s inzet voor Voedselbank Haaglanden. 
Allemaal kijken dus! En nu is het voor ons duimen geblazen voor de 1e plaats voor Noah. Zet ‘m op Noah! 
 
Mocht je het leuk vinden om de speech van Noah te bekijken, volg dan deze link. https://youtu.be/2437FOP_cjA
De finale van Op weg naar Het Lagerhuis is op zondag 27 mei om 22.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.