26-03-18: “NL DOET” deed goed:Distributiecentrum Haaglanden fris en voedselveilig

NL Doet

NL Doet

Een 30-tal vrijwilligers heeft op 9 en 10 maart jl. het Distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden flink opgeknapt. Van binnen en buiten! De actie werd georganiseerd door “NL Doet” – een campagne van het Oranjefonds. Het resultaat mag er zijn: een fris en voedselveiling pand, waar de voedselpakketten voor de regio Haaglanden worden gemaakt.

De actiedagen stonden in het teken van schoonmaken en opknappen. De begane grond van het distributiecentrum heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De vrijwilligers pakten de kwasten in de handen en toverden het trappenhuis en de kantine in lichtblauw en azuurblauw. De broodpakruimte is weer friswit. Anderen poetsten de ruimte rondom de koelcel en diepvries. De buitenkant van het pand mag er ook weer zijn. Een handje vol NL goed-doeners wiedden er het onkruid. Zelfs de hogedrukspuit werd in de handen genomen om de voorgevel te reinigen. Door de enthousiaste inzet van de aanwezigen is het geheel weer fris en verzorgd. En bovendien: voedselveilig.

Een aangename en voedselveilige accommodatie is van groot belang voor de Voedselbanken Haaglanden. Wekelijks verzamelen er zich zo’n honderd vrijwilligers die pakketten met levensmiddelen maken voor ruim 1900 huishoudens in Den Haag en omstreken.

Nu op naar fase twee waarbij de eerste verdieping ook geschilderd wordt. Mocht je ons op een vrijdag of zaterdag na 1 april hiermee willen helpen, stuur een mail naar: ingrid.bertling@voedselbankhaaglanden.nl

Aan alle vrijwilligers die aan de opknapbeurt hebben meegewerkt: ENORM BEDANKT VOOR JULLIE INZET! JULLIE DEDEN GOED TIJDENS NL DOET!