Actie ‘Den Haag geeft warmte’ levert ton op

De actie ‘Den Haag geeft warmte’ heeft het fantastische bedrag van 100.000 euro opgeleverd. In de vorm van boodschappenbonnen zal het opgehaalde geld uitgereikt worden aan ruim 1000 huishoudens uit Den Haag en Scheveningen die een voedselbankpakket krijgen. Henk Baars: “Energie wordt onrechtvaardig duur. Dit is een mooie steun in de rug. Om warm van te worden.”

De actie liep sinds 22 december. Verschillende organisaties riepen mensen op (een deel van) hun energiecompensatie te doneren aan klanten van de Voedselbank. De actie is een initiatief van Stek, voor stad en kerk, en de Protestantse Diaconieën van Den Haag en Scheveningen, en in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden, de Haagse Gemeenschap van Kerken en de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag. Met deze actie werd € 50.000,- ingezameld en dit bedrag werd verdubbeld door Fonds 1818. Derk Stegeman, directeur van Stek en secretaris van de Protestantse Diaconie van Den Haag, overhandigde de cheque met het totaalbedrag aan Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden. 

De campagne rond de actie is hiermee ten einde gekomen, maar het blijft mogelijk om te doneren. De hoge inflatie en energieprijzen zullen nog een tijd blijven, dus solidariteit met mensen met een kleine beurs blijft belangrijk. Meer informatie over de actie en hoe u kunt bijdragen vindt u op www.stekdenhaag.nl/warmte.