Bon van 40 euro voor voedselbankklanten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer

Alle klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen deze week een supermarktbon van 40 euro cadeau bij hun voedselpakket. Als steuntje in de rug in deze dure tijden. Met deze bon kunnen de voedselbankklanten bij de Jumbo boodschappen halen.

Voedselbank Haaglanden heeft de 2351 bonnen van elk 40 euro kunnen kopen dankzij de inzamelactie ‘Den Haag geeft warmte’ en dankzij de vele giften die particulieren en bedrijven de afgelopen periode aan de voedselbank gedoneerd hebben.

Dankbaar
“We zijn zo dankbaar dat zoveel mensen ons te hulp schieten, vertelt Henk Baars, vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden. “Deze hulp is keihard nodig, want het aantal klanten van de voedselbank blijft toenemen. Een steeds grotere groep mensen kan niet meer rondkomen en heeft extra voedselhulp nodig. Zo’n extra bon van 40 euro helpt hen enorm! Grote dank aan alle gulle gevers.”

Den Haag geeft warmte
De inzamelactie ‘Den Haag geeft warmte’ is een initiatief van Stek, voor stad en kerk. Samen met diaconieën en meerdere organisaties in Den Haag riepen zij stadgenoten op hun energiecompensatie te doneren aan klanten van de Voedselbank in Den Haag. De actie leverde maar liefst een ton op! De voedselbankklanten in Den Haag hebben hierdoor in het voorjaar al een boodschappenbon van 35 euro ontvangen. Deze week krijgen ze dankzij ‘Den Haag geeft warmte’ een 2e supermarktbon van 40 euro bij hun voedselpakket. De afgelopen maanden heeft de voedselbank veel kleine en grote bedragen ontvangen. Met deze donaties heeft de voedselbank nu ook supermarktbonnen van 40 euro kunnen kopen voor alle klanten in Rijswijk en Zoetermeer én voor de vele nieuw aangemelde voedselbankklanten. In september deelde Voedselbank Haaglanden nog 1800 voedselpakketten per week uit. Inmiddels zijn dat er 2351 per week.

Extra voedsel inkopen
De voedselbank gebruikt de binnengekomen giften ook om voedsel in te kopen. Er komt niet genoeg gedoneerd voedsel binnen om alle voedselpakketten mee te vullen. De voedselbank heeft vooral een tekort aan rijst, pasta en groente in pot of blik. Henk Baars: “Wel merken we dat steeds meer scholen, sportclubs, buurtverenigingen en bedrijven inzamelingsacties houden. Bijna elke dag komen er mensen bij ons distributiecentrum langs met tassen of kratten vol eten. Andere storten geld op onze rekening via www.voedselbankhaaglanden.nl. Het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich voor een ander willen inzetten. Geweldig! Dankzij al deze hulp kunnen we ook in deze moeilijke tijden elke week voedselhulp blijven geven aan al onze klanten die het zo hard nodig hebben. Dankjewel allemaal”.