Coördinator Anneke Brochard overleden

RIJSWIJK – Op dinsdag 5 februari 2020 is volkomen onverwacht Anneke Brochard (72) overleden. Anneke was sinds 2016 coördinator van het voedselbank-uitgiftepunt in Rijswijk, maar ze was daarvoor ook al jaren actief voor de voedselbank. “Anneke was een zonnetje”, vertelt vriendin Coby van Velzen. Coby heeft jarenlang samen met Anneke als vrijwilliger bij het uitgiftepunt in Rijswijk gewerkt. “Anneke was er altijd. Ze had echt een open oog en oor voor zowel de medewerkers als de klanten. Er waren nooit strubbelingen. Ze stond niet boven je, maar naast je en altijd met een glimlach. Ze zorgde ervoor dat alles mooi in elkaar doorliep. Alles liep als een trein. Het is een groot gemis dat ze er niet meer is”.

De afgelopen twee donderdag hebben medewerkers en oud-medewerkers samen de schouders eronder gezet om toch alle voedselpakketten aan de klanten mee te kunnen geven. “We hebben een herdenkingshoekje ingericht met een condoleanceboek, waar klanten en medewerkers hun verdriet en ongeloof konden delen, herinneringen op konden halen en elkaar konden troosten. Dat was heel mooi. Het hele boek is volgeschreven. Het afscheid van Anneke was ook heel mooi. Ze heeft postuum van Voedselbank Haaglanden een beeldje uitgereikt gekregen als dankbetoon voor al haar inzet. Dat heeft haar dochter in ontvangst genomen.”

Hoewel Anneke Brochard onvervangbaar is, gaat het werk in het uitgiftepunt wel gewoon door. Het team is daarom hard op zoek naar een nieuwe coördinator plus twee extra aanpakkers voor het uitdelen van de kratten met voedsel aan de klanten. Ook zoekt Stichting Voedselbank Haaglanden vrijwilligers voor diverse andere leidinggevende functies. Belangstelling? Mail naar solliciteren@voedselbankhaaglanden.nl