De nieuwe Voedselbankwinkel in Laak werd op 27 september 2023 geopend

Gisteren Op 27 september opende wethouder Mariëlle Vavier van Den Haag de vierde Voedselbankwinkel in Den Haag.
Tijdens de drukbezochte opening knipte wethouder Mariëlle Vavier het lint door. Een symbolische rondgang met mandje langs de producten leverde een bescheiden aantal voedingsmiddelen voor haar op. Als niet klant van de voedselbank gaf ze natuurlijk alles weer terug en toonde zich blij met deze ontwikkeling. Voedselbankwinkel Laak is ideaal gelegen met aan de overkant de samenwerkingspartners Weggeefwinkel en het Vadercentrum. Het Jonckbloetplein wordt zo een sociaal plein.

De voedselbank wil graag naar meer winkels die meerdere dagen open zijn en vaker per week bevoorraad kunnen worden. Minder houdbare producten kunnen dan snel worden uitgegeven.

Het concept om te kunnen winkelen is zeer populair onder de klanten. De reeds geopende winkels in Scheveningen, Zuidwest en het Centrum bewijzen dat. Het geeft meer vrijheid deels te bepalen wat er in je voedselpakket komt. Voedselbank Haaglanden gaat dan ook door met de ontwikkeling van het winkelconcept.

De ruimte aan het Jonckbloetplein 80 is samen met vrijwilligers van het Vadercentrum de Weggeefwinkel en de Voedselbank opgestart en ingericht.