Kurhaus schenkt tientallen dozen hotelspullen voor inzamelingsactie Samen voor de Voedselbank

DEN HAAG – Het Kurhaus is onlangs overgenomen door de Amrâth Hotelgroep. Met deze nieuwe eigenaar zijn er allerlei spullen over waar nog de naam van de vorige eigenaar op staat, Steigenberger. En wat doe je als je ervan af moet? Dan doneer je het voor de inzamelingsactie van Omroep West: Samen voor de Voedselbank.

‘We vinden het zonde om alles zomaar weg te gooien’, zegt David Dreese van Amrâth Hotels. In een busje gingen allerlei spullen dinsdagmiddag van het Kurhaus naar de loods van Omroep West. In de hal van het Kurhaus staan karren en pallets vol hotelspullen. Rik van Dorst van de voedselbank Haaglanden is blij met deze eerste lading. ‘Dit had ik echt niet verwacht! Wat een goed begin van de actie’, aldus Van Dorst.

Alle regionale omroepen in Nederland doen mee met de inzamelingsactie ‘Samen voor de Voedselbank’. Voorheen zamelde Omroep West voor Kerst talloze cadeautjes in voor kinderen in de regio met de actie ‘Donate a gift’. Dit jaar worden allerlei levensmiddelen ingezameld.

Vrijwilligers gezocht voor inzamelingsactie

Eerder werd al bekend dat supermarktketen Hoogvliet 37 winkels beschikbaar stelt voor het inzamelen van spullen. Ook de voetballers van ADO Den Haag helpen mee. Omroep West zoekt niet alleen donateurs, maar is ook dringend op zoek naar vrijwilligers voor de inleverpunten bij Hoogvliet. Wil je ook wat doen voor de inzamelingsactie? Je kan een mail sturen naar voedselbank@omroepwest.nl