Dutch Agri Food Week van start met Grootste Groentenkraam van Nederland

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week

Op 5 oktober ging de vierde editie van de Dutch Agri Food Week van start met de Grootste Groentenkraam van Nederland. De opbrengt hiervan ging naar de voedselbank, voorzitten van Voedselbank Haaglanden Hendrik Beelen was om die reden aanwezig bij het evenement.

Opening op Het Plein in Den Haag
De opening van de 4e editie van de Dutch Agri Food Week werd gedaan door Minister Carola Schouten van LNV. Op Het Plein stond de Grootste Groentenkraam van Nederland, van wel 200 meter lang waar men de hele dag een tas groenten en/of fruit kon vullen voor 5 euro.

Deelnemende bedrijven waren allen leveranciers van Albert Heijn. Ook Instock, het Haagse restaurant waarbij uitsluitend met overschotten (van AH) gekookt wordt, was aanwezig bij het evenement. De winst van deze actie komt ten ten goede aan de Voedselbank Haaglanden en ook de restanten onverkochte fruit en groenten kunnen in de voedselpakketten van deze week gebruikt worden.

Ducth Agri Food Week
Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?

https://dutchagrifoodweek.nl/…/startevent-dafw-grootste-gro…