Videobeelden voedselbanken 


Middels onderstaande videobeelden wordt het werk van de voedselbanken uitstekend in beeld gebracht. 

 

 

 

 

 

 

SUR+ is een Europees gesubsidieerd project dat d.m.v. digitale technologie een brug slaat tussen voedselverspilling en voedselarmoede in Nederland.
Hun doel: Minder groente- en fruitoverschotten bij telers en meer gezond voedsel in de pakketten van Voedselbanken Nederland! Momenteel loopt er een pilot in de regio Eindhoven.
Onderstaand een reportage van Omroep Brabant.

 

Het Amsterdamse bedrijf Soupalicious maakt voor de voedselbanken onder de naam Souprise maaltijdsoepen van afgekeurde groenten zoals kromme wortels en gekke courgetten. Kijk hier voor een videoimpressie van RTV NH.

En hieronder een impressie hoe Eindhoven geniet van Soupalicious:

 

De groenten worden van het land gehaald door vrijwilligers van Stichting Manna-Schermer. RTV NH bracht dit ook prachtig in beeld.

Combinex en Voedselbanken Nederland zijn een partnership aangegaan. Samen zoeken we vervoerders die af en toe belangeloos een ritje voor de voedselbanken willen maken. Zie onderstaande film.

 

Vrijwilligers bij Voedselbank Haarlemmermeer hebben een mooie database aangelegd met filmpjes over de dagelijkse praktijk bij de voedselbanken. U vindt ze op het kanaal van voedselbank.tv.