Gezocht: voorzitter

 

Stichting Voedselbank Haaglanden zoekt een betrokken, enthousiaste voorzitter die zich met hart en ziel wil inzetten voor de voedselbank en haar klanten. Let op: iedereen bij de voedselbank werkt als onbetaalde vrijwilliger, het bestuur en de voorzitter dus ook.

Functieniveau HBO/WO (onbezoldigd). 

De voorzitter is de coördinator van het bestuur dat bestaat uit 7 leden. Alle bestuursleden coördineren de activiteiten binnen hun portefeuille (uitvoerend bestuur). Daarnaast draagt het bestuur gezamenlijk verantwoording voor het totale reilen en zeilen van voedselbank en het Distributiecentrum. 

Profiel 

De voorzitter is voorbeeld en boegbeeld bij Stichting Voedselbank Haaglanden.  

Eigenschappenenthousiast, verbindend en juiste mix tussen betrokken en zakelijk 

Zichtbaar door mee te doen en mee te werken op de werkvloer.  

Vaardighedenuitstekende communicatie, sensitief, verbindende schakel tussen beleid en mensen.  In staat om een organisatie die uitsluitend uit vrijwilligers bestaat te leiden

Beschikbaar: circa twee dagen per week verdeeld over meerdere dagen. 

Stichting Voedselbank Haaglanden (VBH) biedt voedselhulp in de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Wekelijks delen wij via 24 uitgiftepunten en een verswinkel voedselkratten uit aan circa 2000 huishoudens. (3500 mensen waarvan 1500 kinderen). Daarmee redden we jaarlijks meer dan een miljoen kilo voedsel. Wij gaan verspilling tegen door voedsel dat anders vernietigd zou worden, beschikbaar te stellen aan onze klanten.  

Naast de voedselbank heeft Stichting Voedselbank Haaglanden ook een distributiecentrum (DC). In het DC worden de producten ingeslagen, opgeslagen, omgepakt en verdeeld over de uitgiftepunten en de winkel en over 14 regionale voedselbanken in Zuid West Zuid Holland. Via de regionale voedselbanken worden ook zo’n 2000 huishoudens bereikt. 

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers. Momenteel zijn er zo’n 200 collega’s actief in het distributiecentrum, de verswinkel, het transport en de uitgiftepunten.  

Doel van de functie 

De voorzitter is primair verantwoordelijk voor de totstandkoming, realisatie en evaluatie van de koers (missie, visie, waarden en beleid). Hij of zij bewaakt de samenhang in beleid. Zowel in als extern.   

De voorzitter representeert VBH binnen de gemeenten, bij de 14 voedselbanken waarmee wordt samengewerkt en binnen Voedselbanken Nederland.  

De voorzitter verbindt beleid en medewerkers zodat samen met de collega bestuursleden en coördinatoren de doelstellingen van VBH worden gerealiseerd. Hij of zij bewaakt mede een goede werkomgeving en een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. 

Taken en Bevoegdheden 

  • Het coördineren van het bestuur
  • Representatie van VBH
  • Het initiëren, uitvoeren en evalueren van de beleidsplannen
  • Het bewaken van de spelregels rondom goed bestuur en governance en onderlinge samenwerking
  • Leidinggeven aan communicatie en PR, samen met de vice voorzitter. 

Meer informatie: Bel de huidige voorzitter Hendrik Beelen (06 16656250) en/of kijk op de website www.voedselbankhaaglanden.nl

Solliciteren: mail naar info@voedselbankhaaglanden.nl