Gift van 2502 euro en een pallet vol voedsel

Fantastisch! Dankzij de inzamelactie van GroenLinks Den Haag en PvdA Den Haag hebben we op 3 oktober een pallet vol voedsel en een bedrag van 2502 euro ontvangen. Daar zijn we heel dankbaar voor. We hebben deze hulp hard nodig, want onze schappen zijn leger dan ooit. We krijgen weinig voedsel binnen en tegelijkertijd neemt het aantal klanten van de voedselbank toe. We hebben dus extra veel voedsel nodig om alle voedselpakketten te kunnen vullen.

Wil je ook helpen? Graag! We hebben vooral behoefte aan rijst, pasta en groente of fruit in pot of blik. Doneren kan ook. Een gift overmaken kan via de donatieknop of door rechtstreeks een bedrag over te maken naar IBAN: NL83INGB0004215892 t.n.v. Stichting Voedselbank Haaglanden.

Voedsel brengen
In het distributiecentrum van de voedselbank aan De Lierseweg 2B in Wateringen zijn van maandag tot en met vrijdag vrijwilligers aan het werk. Wie voedsel wil langsbrengen bij het distributiecentrum kan er op deze dagen terecht tussen 09.00 en 16.30 uur. Kleine hoeveelheden voedsel kunnen ook naar een uitgiftepunt in de buurt worden gebracht. De adressen zijn te vinden op: voedselbankhaaglanden.nl/uitgiftepunten

Armoede neemt toe
Door de hoge energieprijzen moeten bedrijven op dit moment zelf zuinig aan doen. Hierdoor blijven er minder restpartijen over voor de voedselbank en wordt het distributiecentrum van de voedselbank in Wateringen steeds leger. Tegelijkertijd neemt de armoede toe en melden zich elke dag nieuwe klanten aan bij de voedselbank. Voedselbank Haaglanden deelt elke week rond de 2000 voedselpakketten uit aan inwoners van Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer die moeite hebben om rond te komen. Daarnaast worden vanuit het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden 14 voedselbanken in de regio van voedsel voorzien.