In memoriam Jean-Claude Rukundo

We zijn geschokt dat op Tweede Paasdag Jean-Claude Rukundo plotseling is overleden ten gevolge van een hersenbloeding. Hij was 37 jaar en laat zijn vrouw en zoontje van 2 jaar na, zijn vrouw Adja is momenteel hoogzwanger. Jean-Claude was ook een liefdevolle en zorgzame vader sinds 2008 voor de andere kinderen van Adja.

Dagcoördinator Bas de Graaf van Voedselbank Haaglanden: “In de afgelopen 6 jaar dat ik mocht werken voor de voedselbank was Jean Claude er altijd. We praatten in het Frans tot mijn/zijn genoegen. Ik leerde hem kennen als een gelovige en hardwerkende man met een verleden dat erg gruwelijk was. Het doet pijn dat, na jaren van onzekerheid over zijn verblijfsvergunning en toekomst, hij nu op deze jonge leeftijd is overleden.” Bij Voedselbank Haaglanden hielp Jean Claude als vrijwilliger doorgaans met het stapelen van de voedselkratten en met het schoonmaken van de werkvloer. 

Het blijkt nu dat er geen begrafenis verzekering is. Zij moesten leven van een bijstandsuitkering. Jean-Claude vulde dit aan met zijn werk bij Gym fitness in Poeldijk, hij had eindelijk zijn verblijfsvergunning, en was bezig zijn leven op te bouwen. Zijn vrouw en familie hebben geen geld voor de begrafenis. Zij zijn allen vluchtelingen uit Afrika, Burundi. Waar zij door de oorlog veel familie zijn verloren.

Om toch een waardige begrafenis met een afscheidsdienst te kunnen organiseren, zijn enkele personen (voornamelijk vrienden en diverse kerken) een inzamelingsactie gestart. Elk bedrag is welkom.

Kunt/wilt u ook een (kleine) bijdrage geven voor Jean-Claude, zijn gezin, en vrouw Adja?

Wij vragen u dan dit bedrag over te maken op bankrekening nummer van De Aar (Evangelische gemeente in ‘s-Gravenzande).

NL88INGB0007991430 t.n.v. VEG de Aar o.v.v. Jean-Claude Rukundo

Link naar zijn uitvaart afgelopen zaterdag, met in deze tijden weinig mensen aanwezig.
https://kerkdienstgemist.nl/stations/1795/events/recording/158719474301795