Inhoud voedselpakket

Wat zit er in een voedselpakket?

Het is elke week verschillend wat er in een voedselpakket zit. Voedselbank Haaglanden koopt geen voedsel. Het voedsel komt van bedrijven die voedsel over hebben. 

Wat er in een voedselpakket zit hangt dus ook af van wat we als voedselbank krijgen. We hebben inmiddels een magazijn waar we altijd wat voorraad hebben, zodat we, als we niets of niet voldoende krijgen, toch een pakket kunnen maken. Een pakket is dan ook een aanvulling. Je kunt er niet de hele week van eten.

Voor de Voedselbank Haaglanden wordt op het distributiecentrum aan de Boomaweg  in- en omgepakt. Dat wil zeggen, dat bulk wordt omgepakt in kleinere verpakkingen. In totaal gaan er ongeveer 21 producten in een krat.

Op 2 momenten in de week, woensdagavond en donderdagochtend worden de kratten gevuld om vervolgens naar de 23 uitdeelpunten te rijden.

Schijf van Vijf


Bij de samenstelling van een voedselpakket houden we wel rekening met de Schijf van Vijf. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een zoveel mogelijk gezond en gevarieerd pakket krijgen.

 

Houdbaarheidsdatum


In het voedselpakket zitten ook producten die over de zogenaamde houdbaarheidsdatum (THT en TGT-datum) zijn. Wij volgen daarbij strikt de richtlijnen die de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hierover heeft opgesteld.