Wat zit er in een voedselpakket?

Het is elke week verschillend wat er in een voedselpakket zit. Voedselbank Haaglanden koopt geen voedsel in, maar is afhankelijk van donaties. Het voedsel komt van bedrijven die voedsel over hebben. Ook krijgen we regelmatig giften binnen van particulieren, scholen of organisaties die eten voor de voedselbank hebben ingezameld.

Wat er in een voedselpakket zit hangt dus af van wat we als voedselbank krijgen. We hebben een magazijn waar we voorraden opslaan. Een voedselpakket is altijd een aanvulling op je boodschappen. Je kunt er niet de hele week van eten.

In het distributiecentrum in Wateringen wordt voedsel in- en omgepakt. Dat wil zeggen, dat grote hoeveelheden worden omgepakt in kleinere verpakkingen. Het verschilt per keer, maar gemiddeld gaan er tussen de 20 en 25 producten in een krat.

Op 2 momenten in de week, woensdagavond en donderdagochtend worden de kratten gevuld om vervolgens naar de 26 uitdeelpunten te rijden.

Schijf van Vijf


Bij de samenstelling van een voedselpakket proberen we rekening te houden met de Schijf van Vijf. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een zoveel mogelijk gezond en gevarieerd pakket krijgen.

Houdbaarheidsdatum


In het voedselpakket zitten ook producten die over de zogenaamde houdbaarheidsdatum (THT en TGT-datum) zijn. Wij volgen daarbij strikt de richtlijnen die de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hierover heeft opgesteld.