Kerstdonatie aan Voedselbank Zoetermeer

Afgelopen week kreeg de Zoetermeerse afdeling van de Voedselbank een cheque overhandigd van Klaverblad Verzekeringen. In een digitale ontmoeting onthulden Klaverblad-medewerkers Jaap van Dis en Mireille Bosman het bedrag van € 2.700,- op de cheque aan Ronald Spaan en Joost de Jager die al jaren als vrijwilliger actief zijn bij de Voedselbank.

Kerstdonaties en alternatieve Klaverbladloop
Mireille vertelt hoe het bedrag tot stand is gekomen: “Wij en onze collega’s hebben allemaal in elk geval € 5,- per persoon gedoneerd aan vier verschillende goede doelen, waarvan de plaatselijke Voedselbank er dus één is. Veel collega’s hebben zelfs de totale waarde van hun kerstpakket gedoneerd. Daarnaast is er geld opgehaald met de alternatieve Klaverbladloop, omdat de echte Klaverbladloop bij Ilion dit jaar niet door kon gaan vanwege corona”.

Ronald en Joost reageren verrast: “Ongelooflijk, dit is echt een mooi bedrag, we zijn er een beetje stil van. We kunnen dit goed gebruiken voor bijvoorbeeld wasmiddel. Dat is een duur product, maar natuurlijk wel nodig. Ook kaas en groenten zijn altijd welkom. We kunnen hiermee ook een aanvulling doen op pakketten die we via een andere donatie hebben gekregen, maar waarvan we niet genoeg hebben voor al onze klanten.”

Stimulans voor vrijwilligers
Op dit moment zijn er 300 gezinnen in Zoetermeer klant van de Voedselbank, met gemiddeld drie personen per gezin. Er is nog geen substantiële toename door corona merkbaar, er is een kleine toename van ongeveer 5% en vergeleken met vorig jaar melden iets meer zzp’ers zich. “Maar we houden onze adem in, want het kan nog komen. Het is best een emotionele stap om hulp te vragen bij de Voedselbank. Wij hameren er natuurlijk wel altijd op dat schaamte echt niet nodig is. Het kan iedereen overkomen, zeker nu” aldus Joost.

Ongeveer honderd vrijwilligers zijn heel wat uren in de week actief om dit allemaal mogelijk te maken. Joost: “Zo’n donatie is voor ons en alle andere vrijwilligers ook enorm stimulerend. Het helpt om te zien dat het breder leeft, ook bij een bedrijf als dat van jullie. Heel leuk om de belangstelling en de bijdrage te zien! Dit is wel echt een resultaat van: Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder”

Ook doneren?
Wilt u ook iets doneren aan de Voedselbank? Of (volgend jaar) als bedrijf een actie opzetten? Neem dan contact op met Ronald Spaan, e-mail: vbz.transport@gmail.com, mobiel: 06 5120 9545 of Joost de Jager, e-mail: jstdejager@gmail.com, mobiel: 06 1626 1446.