Kom in actie, we hebben hulp nodig

Maar liefst 9 mensen zijn woensdag 28 september langsgekomen bij het distributiecentrum om eten af te geven. Daar zijn we zo blij mee, want we hebben een groot tekort aan voedsel. Ook hebben een school, een parochie en andere organisaties al aangegeven dat ze een inzamelactie voor de voedselbank willen houden en heeft de Aldi voedsel gebracht. Dankjewel allemaal!

Het betekent helaas niet dat we nu uit de zorgen zijn. We hebben heel veel eten nodig. Dagelijks krijgen we nieuwe aanmeldingen van klanten die niet rond kunnen komen. Elke week delen we rond de 2000 voedselpakketten uit in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Daarnaast voorzien we 14 voedselbanken in de regio van voedsel die het daarna ook weer aan hun klanten uitdelen. Daar hebben we dus heel veel voedsel voor nodig en we krijgen nog steeds lang niet genoeg binnen.

De voedselbanken in Nederland werken samen om zo goedkoop mogelijk voedsel in te kunnen kopen, maar het blijft duur. Daar hebben we dus geld voor nodig. Alle hulp is welkom, klein en groot. We je een gift storten? Super. Dat kan via de doneerknop op de website. Wil je voedsel langs brengen? Ook geweldig. Dit kan bij 1 van de uitgiftepunten in jouw buurt of bij het distributiecentrum aan de Lierseweg 2B in Wateringen. Wil je in actie komen? Laat het ons weten via info@voedselbankhaaglanden.nl. Samen maken we het verschil.