Minister Schouten opent voedselbankwinkel aan de Paviljoensgracht

De voedselbankwinkel aan de Paviljoensgracht 15 in het centrum van Den Haag is woensdag 19 juni officieel geopend door Carola Schouten, minister van armoedebeleid.

Voedselbank Haaglanden vervangt steeds meer uitgiftepunten door voedselbankwinkels. In de winkel kunnen klanten van de voedselbank gratis boodschappen doen. Klanten krijgen daardoor geen kant en klaar voedselpakket meer, maar kunnen zelf uitzoeken welke producten ze kunnen gebruiken.

“Ongelofelijk veel dank voor alles wat jullie doen. Jullie zorgen ervoor dat mensen met trots hier in de winkel kunnen komen”, zei minister Schouten tijdens haar openingsspeech. “Onderschat niet hoeveel het doet voor een mens om zelf keuzes te kunnen maken en om gezien te worden. Dat is bijna nog belangrijker dan het voedsel dat ze hier krijgen”.

Tijdens het openingsfeest onthulde de minister een nieuwe bank die voor de winkel komt te staan. Elke week komen ruim 300 klanten uit de buurt boodschappen doen in de kleine voedselbanksupermarkt aan de Paviljoensgracht. De winkel is 4 middagen per week open. Inmiddels heeft Voedselbank Haaglanden in Den Haag 5 winkels: in Laak, Moerwijk, Scheveningen, Escamp en Centrum.

Wie niet voldoende geld heeft om zelf dagelijks een maaltijd op tafel te zetten, kan zich bij de voedselbank aanmelden via bijvoorbeeld de gemeente of een schuldhulpmaatje. De voedselbank draait volledig op vrijwilligers. Wie ook als vrijwilliger wil meehelpen kan een mail sturen naar solliciteren@voedselbankhaaglanden.nl