27 maart: Uitgifte bonnen verlengd tot mei

 

Klanten van Voedselbank Haaglanden kunnen ook in april gebruik maken van een supermarktbon om boodschappen te doen. De gemeenten Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer hebben besloten langer noodhulp te bieden.

Per maand
De gemeenten bekijken per maand of de noodhulp verlengd moet worden. Vanwege de coronamaatregelen heeft Voedselbank Haaglanden de deuren moeten sluiten. Klanten van de voedselbank ontvangen daarom in deze periode elke week via de uitgiftepunten een supermarktbon ter waarde van 15 euro in plaats van een voedselpakket. Met deze bon kunnen ze zelf boodschappen halen bij de Jumbo. Gezinnen van 4 of meer personen ontvangen in april elke week 2 bonnen. De afgelopen 2 weken gold dit voor gezinnen van 5 of meer personen.

Fantastisch
De eerste noodoplossing was toegezegd voor maart. Nu hebben de gemeenten budget beschikbaar gesteld om de bonnenactie in elk geval tot 1 mei te laten doorlopen. “We zijn erg blij met dit goede nieuws”, aldus Henk Baars, vicevoorzitter van Stichting Voedselbank Haaglanden. “We zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer open te gaan. Zodra het veilig is voor klanten en vrijwilligers gaan we met volle kracht aan de slag. Fantastisch dat de gemeenten in deze zware tijden te hulp schieten”.

Inzameling
Hoewel de deuren van de voedselbank gesloten zijn, gaat de inzameling van  voedsel wel door. Grote aanbiedingen kunnen worden gemeld bij info@voedselbankhaaglanden.nl
Voor kleinere aanbiedingen staan aan de achterzijde van het distributiecentrum aan de Boomaweg 101 in Den Haag, onder de luifel, kratten klaar. Elke werkdag tussen 10 en 12 uur is het hek open en zijn vrijwilligers aanwezig. Wie voedsel over heeft, kan dit zelf in de kratten zetten. Vanwege de voedselveiligheid neemt de voedselbank van particulieren alleen houdbaar voedsel in ontvangst. Henk Baars: “Dit gebruiken we op een later moment voor de voedselpakketten. Ook met het doneren van een geldbedrag helpt u ons enorm”.

18 maart: Noodoplossing gevonden:

Dankzij de gemeenten Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk kunnen de klanten van Voedselbank Haaglanden de komende weken toch worden geholpen !

Bij de uitgiftepunten kunnen zij elke week een supermarktbon ter waarde van 15 euro ophalen. Met deze bon kunnen zij bij de Jumbo boodschappen doen. Deze oplossing geldt in elk geval voor de komende twee weken. We zijn erg opgelucht dat klanten van de voedselbank dankzij deze oplossing toch eten in huis kunnen halen.

De uitgiftepunten bepalen zelf hoe de uitdeling van de bonnen plaatsvindt. Over het algemeen is dat op de zelfde tijden als het pakket kon worden opgehaald. Bij onduidelijkheid; neem contact op met de coördinator van het uitgiftepunt. Klik hier voor het overzicht van de uitgiftepunten. Let op: de supermarktbonnen zijn op de dag van uitgifte vanaf 09:30u geactiveerd. Op een eerder moment van de dag werken ze nog niet.

Oprechte dank aan de gemeenten voor hun bijdrage in deze moeilijke tijden. Fantastisch dat er zo snel een noodoplossing gevonden is. Er wordt ondertussen ook gekeken naar een structurele oplossing voor de langere termijn.

Voedselinzameling

Ook hartverwarmend is het om te merken hoeveel mensen in deze moeilijke dagen hun hulp aanbieden. We zijn druk aan het inventariseren waar helpende handen nodig zijn. Voor de inzameling van houdbaar voedsel is inmiddels een oplossing gevonden. Aan de achterzijde van het distributiecentrum aan de Boomaweg 101 in Den Haag staan hiervoor onder de luifel kratten klaar. Elke werkdag tussen 10 en 12 uur is het hek open en zijn vrijwilligers aanwezig. Wie voedsel over heeft, kan dit zelf in de kratten zetten. Let op: vanwege de voedselveiligheid kunnen we alleen houdbaar voedsel in ontvangst nemen. Dit gebruiken we op een later moment voor de voedselpakketten. Ook met het doneren van een geldbedrag helpt u ons enorm. Klik hier als u een bijdrage wilt geven. Wij danken u alvast hartelijk voor uw hulp!

16 maart: Voedselbank tijdelijk gesloten

Voedselbank Haaglanden heeft de moeilijke beslissing moeten nemen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. Dit geldt zowel voor de uitgiftepunten in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk als voor het distributiecentrum aan de Boomaweg. Voedselbank Haaglanden volgt hiermee het regeringsbeleid rond de corona-uitbraak.  

De aanvoer van voedsel is onzeker geworden en niet te garanderen. Bovendien is de Voedselbank niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers.   

Houd deze website  in de gaten voor nieuwe informatie.  Contact: mail naar info@voedselbankhaaglanden.nl

Namens het bestuur van Voedselbank Haaglanden

Hendrik Beelen – voorzitter