Oproep wethouders: steun de voedselbank


De wethouders armoede van Gemeente Den Haag, Gemeente Rijswijk en Gemeente Zoetermeer maken zich grote zorgen over de snelle stijging van het aantal klanten bij de Voedselbank. In september waren ruim 1800 huishoudens afhankelijk van de wekelijkse voedselpakketten, inmiddels is dat aantal gestegen naar 2300 voedselnoodpakketten per week. Tegelijkertijd komt er steeds minder voedsel binnen.
De wethouders roepen iedereen op om de voedselbank te steunen. Meerdere media, zoals De Posthoorn, AD Haagsche Courant, Omroep West en Den Haag FM besteden deze week aandacht aan de situatie bij Voedselbank Haaglanden. Help ook mee!

Bericht in AD Haagsche Courant:
https://www.ad.nl/den-haag/wethouders-slaan-handen-ineen-er-is-dringend-behoefte-aan-pasta-rijst-en-groente-in-pot-of-blik~a7672cc3/
Wethouders slaan handen ineen: er is dringend behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik
De zorgen bij de voedselbank zijn dusdanig groot dat de wethouders van gemeenten Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk bedrijven en inwoners oproepen om extra te doneren. De Voedselbank Haaglanden kampt met grote tekorten.

In september waren ruim 1800 huishoudens afhankelijk van de wekelijkse voedselpakketten, inmiddels zijn er 2300 voedselnoodpakketten per week nodig. Een stijging van meer dan 27 procent en daar maken de wethouders van de drie gemeenten zich grote zorgen over. ‘Door de energie- en koopkrachtcrisis redden veel mensen het niet meer’, zeggen de wethouders Armoedebestrijding Mariëlle Vavier (Den Haag), Gijs van Malsen (Rijswijk) en Bouke Velzen (Zoetermeer) in een gezamenlijk statement.

‘De voedselbank is een ontzettend belangrijk voorbeeld van zo’n vangnet. Zij mogen niet in de knel komen, omdat dat grote gevolgen heeft voor de mensen die afhankelijk zijn van voedselpakketten. Daarom doen wij een dringende oproep aan de voedselleveranciers, onze inwoners en ondernemers om voedsel te doneren’, aldus de wethouders.

Dringend behoefte

De Voedselbank Haaglanden is dolblij met de steun van de wethouders. ,,We maken ons grote zorgen en we hebben dringend behoefte aan pasta, rijst en groente in pot of blik”, zegt vicevoorzitter Henk Baars van Voedselbank Haaglanden. ,,Het liefst in grote hoeveelheden, want we moeten heel veel voedselpakketten zien te vullen.”