Over ons

Over Stichting Voedselbank Haaglanden


Jaarverslag 2019:

Bij deze het jaarverslag van de Voedselbank Haaglanden. Lees het jaarverslag hier: Jaarverslag 2019

——————————————————————————————————————————————-

Stichting Voedselbank Haaglanden werkt uitsluitend met vrijwilligers, in totaal zo’n 180. Ook koopt de voedselbank geen producten in. Alle artikelen in de voedselpakketten zijn geschonken door gulle bedrijven en particulieren.

Wie tijdelijk niet voldoende geld heeft om zelf dagelijks een maaltijd op tafel te zetten, kan zich voor voedselhulp bij de voedselbank aanmelden via bijvoorbeeld een schuldhulpmaatje, een diaconie of de gemeente. Klik hier voor meer informatie. Wekelijks voorziet Voedselbank Haaglanden circa 1.850 huishoudens in Rijswijk, Den Haag en Zoetermeer van een voedselpakket.

Naast het bieden van directe voedselhulp, maakt Voedselbank Haaglanden zich sterk voor het voorkomen van voedselverspilling.

Meer informatie: mail naar info@voedselbankhaaglanden.nl of bel tel. 06-51816040.

Voedselbank en distributiecentrum


Stichting Voedselbank Haaglanden bestaat uit twee onderdelen:

Voedselbank Haaglanden: rond de 1.850 voedselpakketten per week verstrekken via de 26 uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer

Regionaal Distributiecentrum Haaglanden: grote partijen voedsel – houdbaar, koel/vers en diepvries – van landelijke en regionale leveranciers inzamelen, tijdelijk opslaan, ompakken en verzenden naar 14 voedselbanken in de regio Zuid West Nederland.

Het distributiecentrum is te vinden aan de Boomaweg 101 in Den Haag. Er zijn 4 grote hallen:

– een opslaghal 
– een diepvriesruimte 
– een koelruimte
– een ‘assemblage’ hal waarin de kratten wekelijks op woensdag en donderdag worden ingepakt

Het transport
In het distributiecentrum werken de vrijwilligers met professionele apparatuur zoals pompwagens en vorkheftrucks. Voor transport van voedsel naar en van het distributiecentrum rijden transportbussen en koelwagens. Zo rijden ongeveer 15 chauffeurs in een poule 5 dagen in de week. 

 

 

Overzichtsfoto distributiecentrum

 

Onze uitgiftepunten


Bekijk hier het overzicht van de uitgiftepunten.

Integer werken en vertrouwenspersoon


De Voedselbank staat integer werken hoog op de agenda. Wilt u contact opnemen met onze vertrouwenspersoon? Klik hier.

Voedselbanken Nederland


Stichting Voedselbank Haaglanden is lid van de landelijke koepelorganisatie de ‘Vereniging van Nederlandse Voedselbanken’. Bij deze landelijke vereniging zijn zo’n 169 voedselbanken en 10 Regionale Distributiecentra aangesloten. Voedselbanken Nederland heeft als doel de lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun kerntaken. Zij voert zelf geen operationele activiteiten uit en heeft dus geen eigen klanten en/of uitgiftepunten.

Privacy statement


Bent u benieuwd hoe de Voedselbank Haaglanden met uw gegevens omgaat? U kunt hier ons privacy statement vinden.