Over ons

Over Stichting Voedselbank Haaglanden


Het bestuur: 


  • Sjaak de Bruijn: voorzitter
  • Martin Duivesteijn: penningmeester en ICT
  • Mia Gores: secretaris
  • Henk Baars: communicatie, uitgiftepunten/winkels en vice-voorzitter 
  • Joost de Jager: registratie en en aanvragende instanties
  • Tom Damen: logistiek
  • Jorg Sunderman: Innovatie en Fondswerving

Voedselbank en distributiecentrum


Stichting Voedselbank Haaglanden bestaat uit twee onderdelen:

Voedselbank Haaglanden: rond de 1.850 voedselpakketten per week verstrekken via de 25 uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. 

Regionaal Distributiecentrum Haaglanden: grote partijen voedsel – houdbaar, koel/vers en diepvries –  inzamelen, tijdelijk opslaan, ompakken en verzenden naar 14 voedselbanken in de regio Zuid West Nederland.

Het distributiecentrum is sinds 11 januari te vinden op ons nieuwe adres: De Lierseweg 2B, 2291 PD in Wateringen

Hier worden elke week op woensdag en donderdag de voedselpakketten ingepakt. Op de andere dagen wordt het voedsel ingezameld en gesorteerd. Ook pakken we grote partijen voedsel om in kleinere hoeveelheden, om ze eerlijk over de verschillende voedselpakketten te kunnen verdelen.


Haags vrijwilligersteam van 2020

Vrijdag 11 december 2020 zijn we bij de Haagse Vrijwilligersprijzen als winnaar gekozen in de categorie vrijwilligersteams. We mogen ons nu dus een jaar lang het Haagse Vrijwilligersteam van 2020 noemen. De jury vond dat het team van Voedselbank Haaglanden er dit jaar het beste in is geslaagd om Nieuwe energie te geven aan vrijwilligerswerk.

Klik hier voor meer informatie over de Haagse Vrijwilligersprijzen.

Jaarverslag 2019:

Bij deze het jaarverslag van de Voedselbank Haaglanden. Lees het jaarverslag hier: Jaarverslag 2019

——————————————————————————————————————————————-

Stichting Voedselbank Haaglanden werkt uitsluitend met vrijwilligers, in totaal zo’n 180. Artikelen in de voedselpakketten worden geschonken door gulle bedrijven en particulieren.

Wie tijdelijk niet voldoende geld heeft om zelf dagelijks een maaltijd op tafel te zetten, kan zich voor voedselhulp bij de voedselbank aanmelden via bijvoorbeeld een schuldhulpmaatje, een diaconie of de gemeente. Klik hier voor meer informatie. Wekelijks voorziet Voedselbank Haaglanden circa 1.850 huishoudens in Rijswijk, Den Haag en Zoetermeer van een voedselpakket.

Naast het bieden van directe voedselhulp, maakt Voedselbank Haaglanden zich sterk voor het voorkomen van voedselverspilling.

Meer informatie: mail naar info@voedselbankhaaglanden.nl of bel tel. 06-51816040.

 

Het transport
In het distributiecentrum werken de vrijwilligers met professionele apparatuur zoals pompwagens en vorkheftrucks. Voor transport van voedsel naar en van het distributiecentrum rijden transportbussen en koelwagens. Zo rijden ongeveer 15 chauffeurs in een poule 5 dagen in de week. 

 

Onze uitgiftepunten


Bekijk hier het overzicht van de uitgiftepunten.

Integer werken en vertrouwenspersoon


De Voedselbank staat integer werken hoog op de agenda. Wilt u contact opnemen met onze vertrouwenspersoon? Klik hier.

Voedselbanken Nederland


Stichting Voedselbank Haaglanden is lid van de landelijke koepelorganisatie de ‘Vereniging van Nederlandse Voedselbanken’. Bij deze landelijke vereniging zijn zo’n 169 voedselbanken en 10 Regionale Distributiecentra aangesloten. Voedselbanken Nederland heeft als doel de lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun kerntaken. Zij voert zelf geen operationele activiteiten uit en heeft dus geen eigen klanten en/of uitgiftepunten.

Privacy statement


Bent u benieuwd hoe de Voedselbank Haaglanden met uw gegevens omgaat? U kunt hier ons privacy statement vinden.