In Voedselbankwinkel Moerwijk kunnen klanten zelf producten kiezen

Met het doorknippen van een rood-wit-blauw lint heeft stadsdeeldirecteur Petra Sevinga vrijdag officieel de Voedselbankwinkel Moerwijk geopend. “Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, maar het is goed dat het er is.”

Stadsdeeldirecteur Petra Sevinga en vicevoorzitter Henk Baars van de Stichting Voedselbank Haaglanden.

De kleine supermarkt is gevestigd in een pand van woningcorporatie Staedion aan de Guntersteinweg waar ook de Participatiekeuken en Duurzaam Den Haag gevestigd zijn. De winkel doet nog het meest denken aan de kleine buurtsupers die je vroeger in elke wijk wel had. Het meest opvallende verschil met die winkels is het ontbreken van een kassa. Klanten van de Voedselbankwinkel hoeven namelijk niet af te rekenen voor de producten die ze meenemen. En anders dan bij de ‘gewone’ voedselbanken krijgen de mensen geen vooraf samengestelde voedselpakketten mee naar huis, maar mogen zij per productgroep zelf kiezen wat ze willen. In de nieuwe winkel komen klanten die voorheen naar de voedselbanken in de Marcuskerk en de Cypreskerk gingen.

Positief

Voedselbank Haaglanden stapt steeds meer over van uitgiftepunten waar voedselpakketten worden uitgedeeld naar winkels waar klanten zelf kunnen uitzoeken wat ze nodig hebben. De voedselbank hoopt zo klanten nog beter te kunnen bedienen en voedselverspilling te voorkomen. Henk Baars is vicevoorzitter en medeoprichter van de Voedselbank Haaglanden. Hij is erg blij met de nieuwe winkel in Moerwijk. “We hebben de afgelopen maanden proefgedraaid en de reacties zijn erg positief.” De winkel is drie dagen per week open. Klanten spreken van tevoren af wanneer ze komen winkelen. “We hebben nu zo’n 125 klanten in Moerwijk, vooral gezinnen. Ik denk dat het er uiteindelijk ongeveer 300 zullen worden.” Naast de Voedselbankwinkel Moerwijk zijn er ook voedselbankwinkels in Scheveningen (voedselbankwinkel Schappelijk), Escamp (voedselbankwinkel Kies!), Laak (Jonckbloetplein) en in Den Haag Centrum (Paviljoensgracht). Volgens Henk Baars is de locatie in Moerwijk extra bijzonder door de aanwezigheid van de Participatiekeuken in hetzelfde pand. “Het kan eigenlijk niet beter. Zij zetten heel veel mooie initiatieven op, die ook voor onze klanten interessant zijn.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.