Alle voedselbanken en distributiecentra hebben samen regels opgesteld voor integer werken. Die regels gelden dus ook voor ons (vrijwilligers én bestuur). De buitenwereld vraagt van ons dat we integer werken. Maar wij willen dat ook zelf heel graag. De regels zijn te vinden op de website van Voedselbanken Nederland op deze pagina. Of vraag ernaar bij het bestuur van onze voedselbank. Bij integer werken hoort ook dat ongewenst gedrag niet voorkomt. Of het nu gaat om seksuele intimidatie, pesten, discriminatie en agressie of om vermoedens van misstanden, zoals diefstal, fraude en oneerlijk verdelen van voedsel.

Komt het bij jullie toch voor en wil je daarover niet met een leidinggevende praten, dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon. Samen met jou kijkt die wat er nodig is zodat jij jouw werk weer veilig en met plezier kunt doen. Kijk hier hoe je contact kunt opnemen met een vertrouwenspersoon:

Je kunt hem bereiken via email jordaan@xs4all.nl of telefonisch op 06-30724701. Hieronder een brief waar de vertrouwenspersoon zich voorstelt:

Vertrouwenspersoon Gijs Jordaan