Voedselbank doet mee aan digitale adventskalender

Stichting Voedselbank Haaglanden doet mee aan de digitale ‘levende’ adventskalender van de Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK). De adventskalender van de HGK  is te zien op www.oecumenedenhaag.nl/adventskalender en toont 24 deuren. Het is de bedoeling dat bezoekers in de adventsperiode elke dag digitaal een deur openen door erop te klikken: de eerste deur op 1 december en de laatste op 24 december. Achter iedere deur vindt de bezoeker een verrassing, waarin het thema “gastvrijheid” op een bijzondere wijze is uitgewerkt. De verrassing wordt gemaakt en aangeboden door de organisatie waarvan de deur wordt geopend.
Minister-President Mark Rutte, de Duitse en Oostenrijkse ambassade, de Zeemanskerk, de voedselbank en vele andere organisaties tonen hun bijdrage.
Op 24 december is Voedselbank Haaglanden aan de beurt. Via de adventskalender en de deelnemende organisaties wordt ook geld voor de voedselbank ingezameld! Daar zijn we heel blij mee. De website www.oecumenedenhaag.nl/adventskalender is vanaf 30 november volledig zichtbaar. 

Woordvoerder Henk Baars van de Voedselbank Haaglanden: “Vroeger hadden wij een Adventshuisje thuis en ik heb zelf later met een bouwplaat een Adventskalender gemaakt. Reuze mooi en spannend en ik mocht nooit een dag eerder het deurtje open doen! We zijn als Voedselbank erg vereerd dat we op 24 december onze ‘deur’ mogen openen om gastvrij iedereen binnen te laten. We kunnen de donatie heel goed gebruiken omdat we een week later gaan verhuizen naar een nieuw distributiecentrum”.
Initiatiefnemer Thomas Vesterling, predikant van de Duitse Evangelische Kerk in Den Haag: “Een levende Adventskalender verbindt mensen. Het verbinden van mensen is altijd belangrijk maar zeker nu tijdens de pandemie van het Covid-19 virus. Ik ben blij dat dit idee zo goed is ontvangen en ik wens alle bezoekers veel plezier met de kleurrijke bijdragen”.