Voedselbank Haaglanden zoekt nieuwe huisvesting

Distributiecentrum Voedselbank Haaglanden

Gezocht: Nieuw pand
Uiterlijk op 1 juli 2020 moet Voedselbank Haaglanden het huidige pand aan de Boomaweg verlaten. We kregen dit nieuws in de zomer van 2018 en zijn dus al een tijd op zoek. Helaas hebben we nog geen geschikt nieuw pand op het oog. De gemeente Den Haag (Dienst Stadsontwikkeling) helpt ons. Wij kijken uiteraard via een makelaar op de markt. Daarnaast onderzoeken we of meer samenwerking met Voedselbank Rotterdam tot de mogelijkheden behoort.

Dit zoeken we In een programma van eisen beschrijven we waaraan de nieuwe huisvesting van de Voedselbank Haaglanden en het Regionaal Distributiecentrum moet voldoen. We gaan er daarbij vanuit dat we een lichte groei gaan doormaken.

Helpt u ons mee? Dit zoeken we:

* Een locatie met een ruimte buiten van 1700m2 en binnen van 2000 m2. Als het pand heel hoog is hebben we minder m2 nodig want dan kunnen we producten twee- of driehoog opslaan.

* Goed toegankelijk voor zowel vrachtauto’s als busjes.

* Goed bereikbaar in afstand en aanrijtijd voor zowel medewerkers, leveranciers als de regionale distributiecentra.

* Daarnaast vinden we de veiligheid en flexibele indeelbaarheid van een nieuw pand belangrijk en zetten we in op duurzaamheid bij het gebruik van producten en in processen. VBH is een vrijwilligersorganisatie met heel beperkte subsidie. We kunnen daarom niet de hoofdprijs betalen voor een nieuw pand.

Weet u een pand of stuk grond dat geschikt is? Laat het ons weten!
Geef het door aan onze Huisvestingswerkgroep: Hendrik.Beelen@voedselbankhaaglanden.nl

Distributiecentrum Voedselbank Haaglanden