Voedselbank opent Verswinkel

Verswinkel Zoutkeetsingel

Na een paar maanden proefdraaien is het vrijdag 13 september zover. De Verswinkel van Stichting Voedselbank Haaglanden opent officieel de deuren aan de Zoutkeetsingel 72 in Den Haag met een bijeenkomst voor genodigden. Wethouder Bert van Alphen is aanwezig om de Verswinkel officieel te openen.

De Verswinkel is een nieuw initiatief van Stichting Voedselbank Haaglanden. In de kleine supermarkt zijn vooral verse producten verkrijgbaar, in aanvulling op de wekelijkse voedselpakketten. De Verswinkel is op dit moment twee dagen per week open voor klanten van de uitgiftepunten Zoutkeetsingel en MOC Schilderswijk. Zij kunnen hier met een door de voedselbank verstrekte persoonlijke pas (gratis) boodschappen komen doen.

In de Verswinkel test Voedselbank Haaglanden het nieuwe beleid ‘Van krat naar schap’. Klanten kunnen in de Verswinkel zelf producten uitkiezen. Hierdoor hoopt Voedselbank Haaglanden klanten nog beter te kunnen bedienen en voedselverspilling te voorkomen.

Stichting Voedselbank Haaglanden werkt uitsluitend met vrijwilligers. Ook koopt de voedselbank geen producten in. Alle artikelen in de voedselpakketten en in de Verswinkel zijn geschonken door gulle bedrijven en particulieren.

Wekelijks voorziet Voedselbank Haaglanden circa 1850 huishoudens in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk van een voedselpakket. Wie niet voldoende geld heeft om zelf dagelijks een maaltijd op tafel te zetten, kan zich bij de voedselbank aanmelden via bijvoorbeeld een schuldhulpmaatje, een diaconie, een budgetbeheerder of de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.voedselbankhaaglanden.nl