vrijdag 30 november: Jubileum VBH 15 jaar

Op 30 november “vierden” we het 15-jarig jubileum van Voedselbank Haaglanden en het Distributiecentrum. Het was een zeer geslaagde middag met ongeveer 150 aanwezigen in het Atrium van de bibliotheek. Naast medewerkers en bestuur van de voedselbank waren ook medewerkers van verschillende uitdeelpunten en de wethouders Bert van Alphen (Den Haag) en Jacobine Groeneveld (Zoetermeer) aanwezig.

 

Natuurlijk kwam burgemeester Pauline Krikke langs om met een mooi dankwoord de welverdiende Haagse stadsspeld en bijbehorende oorkonde aan Anne Zwaan en Paul Batist uit te delen.

 

In twee levendige debatten werd daarna verkend wat er speelt in de huidige maatschappij en vooral wat dit betekent voor de koers van de voedselbank in de regio Haaglanden.

Na de pauze begon het feestelijke deel van de middag. Troubadour Martijn Breeman bracht zijn speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde voedselbanklied ten gehore.

Het Voedselbanklied

Daarna kwam de Goedheiligman nog even langs en aan het eind van de middag werd er nagepraat met een drankje. En om mee naar huis te nemen: een krachtig soeppakket.