Vrijwillig Traineeship bij Voedselbank Haaglanden

Dinsdag  6 april hebben Voedselbank Haaglanden en Vitis Welzijn een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het project Vrijwillig Trainship. In de afgelopen zes maanden hebben vijf vrijwillige trainees hun traineeship bij Voedselbank Haaglanden gelopen. Zij hebben meegeholpen bij het in – en ompakken van de voedselpakketten. “De vrijwillige trainees zijn gemotiveerd en worden goed begeleid,” zegt Sjaak de Bruijn, voorzitter Voedselbank Haaglanden. “Zij zijn een aanvulling op ons vaste bestand van vrijwilligers.”

Ondertekenen
“Met het ondertekenen van de overeenkomst met Vitis Welzijn voor het project Vrijwillig Traineeship willen wij nog meer trainees een plek bieden tijdens hun traineeship,” aldus De Bruijn. Ook projectleider Jiska van der Sar van Vitis Welzijn is blij met deze overeenkomst. “Wij merken dat de trainees graag hun traineeship bij de Voedselbank willen lopen, zij leren nieuwe mensen kennen en zien een veelzijdige vrijwilligersfunctie. We zijn 7 april weer gestart met een nieuwe lichting jongeren die meedoen aan het traineeship en opnieuw zijn er jongeren die als 1e keus de Voedselbank hebben genoteerd,” vertelt Van der Sar.

Vrijwillig Traineeship
Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij het komend half jaar aan je persoonlijke ontwikkeling werken én iets goeds doen voor de wereld? Dan is het Vrijwillig Traineeship echt iets voor jou. Hier word je begeleid om bij verschillende mooie maatschappelijke organisaties aan de slag te gaan en erachter te komen wat jouw talent is waarmee jij een ander kunt helpen. Kijk op www.vitiswelzijn.nl of bel 0174 – 630358

Fotograaf: Charles Jungschlage