“Wat een mooie ochtend en wat een inzet van alle mensen”, aldus Mariëtte Koop

Op 22 februari 2024 heb ik een ochtend mee gereden met twee chauffeurs van de Voedselbank Haaglanden en ik wil graag met jullie delen dat ik weer een ‘hele nieuwe wereld’ heb gezien.
Al vroeg was ik op het distributiecentrum in Wateringen waar de Coördinator van de Voedselveiligheid me rondleidde door dat enorme centrum met opslag, lopende banden, boxen en kratten. Wat een logistiek om dat iedere dag draaiende te houden en al de vrijwilligers op de juiste tijd en plaats te krijgen. Een distributiecentrum niet alleen voor Haaglanden, maar ook voor de Bollenstreek.

Ze koppelde me aan twee hartelijke chauffeurs bij wie ik in de bus mocht. Eerst naar AH online in Bleiswijk. In zo’n grote doos langs de snelweg worden alle kratten ingepakt voor heel Nederland die online bestelt. De Voedselbank Haaglanden mag spullen ophalen die voor AH niet meer te verkopen zijn: eerst de versproducten (wat een goed spul zat er tussen), daarna een diepvrieshal in en toen nog de DKW (droge kruidenierswaren, ja ja ik spreek al een beetje jargon). Ik heb mee gesorteerd, met boxen gesjouwd, karren gereden. Je weet niet wat je daar allemaal ziet.

Door naar de winkel in Moerwijk waar ook de Participatiekeuken is gevestigd. Er werd toen voor 105 mensen gekookt. Je kunt je voorstellen wat daar allemaal naar binnen werd gebracht.
Daarna door naar Den Haag Centrum waar ik zeer onder de indruk was van de winkel die daar is opgezet, van de coördinator die het daar regelt en alle vrijwilligers die rondlopen. Wat een passie voor de goede zaak!

Rond 12.30 uur waren we weer terug in Wateringen, fust uitgeladen, de vrachtwagen schoongeveegd, mijn veiligheidsschoenen weer ingeleverd en de mannen bedankt voor al hun uitleg.
Wat een mooie ochtend en wat een inzet van alle mensen.