We werken veilig door in coronatijd

Dankzij alle corona-maatregelen die we dit voorjaar hebben genomen, kunnen we nu veilig doorwerken. Welke veiligheidsmaatregelen hebben we zoal genomen? De lopende band waar we de voedselpakketten samenstellen heeft spatschermen gekregen. Maar ook dragen de vrijwilligers mondmaskers en staan ze ruim anderhalve meter uit elkaar. De voedingsmiddelen worden niet meer los in kratten gelegd, maar worden in plastic tassen verpakt. Elke klant ontvangt wekelijks twee volle plastic tassen met voedsel. 

Bij de uitgiftepunten geldt eenrichtingverkeer en we zorgen ervoor dat altijd ruim afstand wordt gehouden. We vragen iedereen met klachten om thuis te blijven en iemand anders het voedselpakket op te laten halen. Ook vrijwilligers blijven thuis bij klachten. We hanteren een handboek vol instructies, teveel om hier allemaal op te noemen.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we juist in dit lastige jaar zoveel hulp krijgen van vele donateurs en vrijwilligers. Fantastisch! We kunnen niet vaak genoeg dankjewel zeggen. Samen krijgen we het elke week weer voor elkaar om bijna 2000 voedselpakketten samen te stellen voor de uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Daarnaast leveren we voedsel aan 14 voedselbanken in de regio. We willen graag tegen alle helpers zeggen: jullie zijn geweldig!

Kun je hulp van de voedselbank gebruiken? Weet dat er heel veel mensen voor je klaarstaan. KLIK HIER