Wethouder Bert van Alphen opent Verswinkel

Na een paar maanden proefdraaien is de Verswinkel van Stichting Voedselbank Haaglanden aan de Zoutkeetsingel 72 in Den Haag vrijdag 13 september officieel geopend door wethouder Bert van Alphen.

Circa 80 belangstellenden zagen hoe de wethouder als een echte Verswinkel-vrijwilliger achter de kassa plaatsnam om een winkelmand vol verse producten af te rekenen. De genodigden kregen van voorzitter Hendrik Beelen, projectleider Eva Gardner en bestuurslid communicatie Henk Baars uitleg over de nieuwe Verswinkel.

In de Verswinkel doet de voedselbank ervaring op met een nieuwe werkwijze. Klanten van de uitgiftepunten Zoutkeetsingel en het MOC Schilderswijk krijgen een klein budget op een persoonlijke pas, waarmee ze in de kleine supermarkt zelf boodschappen kunnen doen. Deze boodschappen zijn een aanvulling op het wekelijkse voedselpakket. De Verswinkel is op dit moment 2 dagen per week open, waardoor meer verse producten kunnen worden aangeboden dan in de wekelijkse voedselpakketten. Bij de Verswinkel kunnen klanten zelf kiezen welke producten ze kunnen gebruiken. Voedselbank Haaglanden hoopt zo meer maatwerk te kunnen bieden en voedselverspilling te voorkomen.

Alle artikelen in de voedselpakketten en in de Verswinkel zijn geschonken door bedrijven en particulieren. Het assortiment wisselt daardoor. Ook draaien de Voedselbank en de Verswinkel uitsluitend op vrijwilligers.